Tuesday, April 9, 2019

καλως μας ηρθε το δολλαριο full

κρασι το θεμα
καλως μας ηρθε το δολλαριο full

Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» δείχνουν πως εμπλέκονται τουλάχιστον 15 πρόσωπα και 10 εταιρείες, κάποιες από τις οποίες στήθηκαν για να εξυπηρετούν το κύκλωμα διαφθοράς.


https://owahjrwy.blogspot.com/2019/05/blog-post_23.html

https://vskeygsh.blogspot.com/2019/04/blog-post_136.html

καλως μας ηρθε το δολλαριο full

Σύμφωνα με τα στοιχεία το κόστος για την ένδυση και την υπόδηση δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 20 με 25 εκατ., με τις δαπάνες, ωστόσο, να ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ, με το παραπάνω κόστος να πηγαίνει στις τσέπες του κυκλώματος.


Για παράδειγμα, τα άρβυλα που χρησιμοποιεί ο Στρατός, που θεωρούνται ξεπερασμένα και κοστίζουν περίπου 50 ευρώ κατά έναν περίεργο τρόπο δεν αντικαθίστανται. Μάλιστα, υπάρχουν προτάσεις να μειωθεί το κόστος για τις Ενοπλες Δυνάμεις κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο, αντί να προχωρήσουν, έχουν παγώσει, ενώ 'έγινε προμήθεια υλικού για τα παλαιού τύπου αξίας άνω των πέντε εκατομμυρίων με προοπτική κατασκευής ως το 2020.



Ακόμη, ένα παράδειγμα είναι το πουλόβερ του Στρατού το οποίο αποφασίστηκε να αντικατασταθεί από ζακέτα τύπου fleece. Αν και η απόφαση έχει παρθεί, εγκρίθηκε η κατασκευή χιλιάδων ακόμη πουλόβερ αξίας πάνω από 850.000 ευρώ.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας το κύκλωμα έχει ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά στην αρμόδια Διεύθυνση Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ, στο αρμόδιο τμήμα σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών (ΓΕΣ/ΔΥΠ), στο Χημείο του Στρατού, στη Διεύθυνση Προμηθειών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ), στη Διεύθυνση Υποστήριξης του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ), στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και στη διοίκηση μονάδων στις οποίες ανατίθεται η υλοποίηση των διαγωνισμών.


Ακατάλληλα άρβυλα από τον καιρό του... Βιετνάμ


Ολοι έχουμε ακούσει λίγο-πολύ ιστορίες για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι φαντάροι από τα άρβυλα.


Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν ότι το άρβυλο που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός, τόσο ως προς τη σύσταση όσο και ως προς τον σχεδιασμό, είναι αντιγραφή του αντίστοιχου αμερικανικού, όχι αυτού που χρησιμοποιεί τώρα ο Στρατός των ΗΠΑ, αλλά αυτού που χρησιμοποιούσε στον πόλεμο του Βιετνάμ.


Επειτα από εντολή του αρχηγού ΓΕΣ, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν μελέτες και προχώρησαν σε τρεις προτάσεις, αξιολογώντας τα χαρακτηριστικά των αρβυλών, αλλά και το κόστος κατασκευής τους.


Ολες οι μελέτες έδειξαν ότι ο νέος τύπος άρβυλου ήταν πιο κατάλληλος για το προσωπικό και τους οπλίτες, πιο οικονομικός, ενώ παράλληλα επέτρεπε να αναπτυχθούν συνέργειες και να αξιοποιηθούν τα εργοστάσια και το εξειδικευμένο προσωπικό του Στρατού και της Αεροπορίας.


Για τη διατήρηση του τύπου που χρησιμοποιείται σήμερα με αλλαγή μόνο της σόλας, το κόστος των πρώτων υλών υπολογίστηκε σε 50,62 ευρώ/ζευγάρι, για άρβυλα χωρίς εσωτερική φόδρα και με τη σόλα που χρησιμοποιείται σήμερα σε 36,67 ευρώ/ζευγάρι και για άρβυλα με δέρμα τύπου καστόρι και νέα ανατομική σόλα 35,77 ευρώ/ζευγάρι με περαιτέρω προοπτική μείωσης του κόστους.


.



αση μπηλιου φωτογραφιες

No comments:

Post a Comment