Tuesday, May 7, 2019

αλοη για σπυρακια

κοφινας κυριακος

Η Αθήνα περιμένει να ακούσει τις προτάσεις που θα μπουν στην ατζέντα σε αυτή την άτυπη σύνοδο και στη συνέχεια θα επανέλθει με τη δική της αντιπρόταση. Πάντως, όπως επισημαίνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο CNN Greece, η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει στη βάση της βουλγαρικής πρότασης. Η συμβιβαστική λύση που έχει προτείνει η Βουλγαρία προβλέπει πως σε περίπτωση ισχυρής εισροής προσφύγων, ανάλογης με αυτήν του 2015, θα ενεργοποιείται ένα σύστημα αυτόματης κατανομής των νεοεισερχόμενων στα κράτη της ΕΕ. Σε περίπτωση λιγότερο ισχυρών ροών θα παρέχεται εγγυημένη εντατική στήριξη στις πληγείσες χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ταυτόχρονα, κράτη μέλη που οικειοθελώς θα δέχονται πρόσφυγες θα λαμβάνουν χρηματική βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία.


Η βουλγαρική πρόταση περιλαμβάνει και σημεία που αφορούν την προστασία των εξωτερικών συνόρων και τον σύντομο επαναπατρισμό ανθρώπων που σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς δεν θεωρούνται πρόσφυγες. Επίσης, σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση, οι χώρες θα είναι υπεύθυνες για τους μετανάστες για τα πρώτα οκτώ χρόνια μετά την καταγραφή του αιτούντος άσυλο και θα είναι πιο δύσκολο να κατατεθεί αίτηση για χορήγηση ασύλου σε άλλες χώρες.


https://siydwxes.blogspot.com/2019/05/blog-post_54.html

Όπως εξηγεί ο κ. Βίτσας, η Ελλάδα θα μπορούσε λοιπόν να μπει σε αυτή τη συζήτηση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:



  • να συμμετάσχουν σε αυτό το διάλογο η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  • να μειωθεί το χρονικό διάστημα που θα παραμένουν οι μετανάστες στη χώρα μετά την καταγραφή του αιτούντος άσυλο

  • να υπάρξει μηχανισμός υποχρεωτικής κατανομής σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι εθελοντικής

  • να υπάρξει λύση – πακέτο και όχι μεμονωμένες προτάσεις τις οποίες κάποιες χώρες εφαρμόζουν και κάποιες όχι.


Επίσης, το γεγονός ότι στη συζήτηση δεν μπαίνει και ο παράγοντας Τουρκία προκαλεί ερωτηματικά ενώ η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δεχτεί μια επιστροφή των διαπραγματεύσεων στο 2015 αφού υπάρχουν πλέον σε ισχύ συνθήκες και συμφωνίες που οφείλουν να τηρούν όλα τα μέρη.




αλοη για σπυρακια
αλοη για σπυρακια
πρήξιμο από χτύπημα
https://kklgfzxl.blogspot.com/2019/03/blog-post_113.html

No comments:

Post a Comment