Saturday, March 30, 2019

πονος εξωτερικα του αυτιου

https://ajvgswki.blogspot.com/2019/04/blog-post_97.html

Την προηγούμενη εβδομάδα η διαστημική startup, Rocket Lab, εκτόξευσε πύραυλο από απομακρυσμένη φάρμα στη χερσόνησο Μάχια της Ν. Ζηλανδίας. Ο ιδρυτής της, Πίτερ Μπεκ, ικανοποιημένος χαρακτήρισε την εκτόξευση αυτή ως ένα «σχεδόν χωρίς προηγούμενο» βήμα στην ιδιωτική εξερεύνηση του διαστήματος.


Η ρουκέτα μετέφερε στο διάστημα αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «Άστρο της Ανθρωπότητας». Πρόκειται για ένα γυαλιστερό πολύπλευρο, φτιαγμένο από ανθρακονήματα. Δικαίως, έχει κερδίσει το παρατσούκλι «ντισκομπάλα».


Οι αντιδράσεις


Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ίσθερ από το πανεπιστήμιο του Ώκλαντ, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian πως η Rocket Lab πάτησε πάνω σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα του κλάδου του.


πονος εξωτερικα του αυτιου

Η φωτορύπανση αποτελεί ήδη ένα σημαντικό πρόβλημα των ερευνητών που παρακολουθούν τα αστέρια και η εισαγωγή μιας «λαμπερής ντισκομπάλας» στο Διάστημα δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Αυτή η μεμονωμένη φωτορύπανση δεν θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα αλλά αν εξελιχθεί σε συνήθη πρακτική θα «βγάλει τους αστρονόμους στους δρόμους», λέει χαρακτηριστικά ο Ίσθερ.


πυροπροστασια ψητοπωλειου

πύργος διρού




πονος εξωτερικα του αυτιου
https://ajvgswki.blogspot.com/2019/04/blog-post_57.html

No comments:

Post a Comment