Friday, March 1, 2019

μαρμαρινα πατωματα τιμες

μαρμαρινα πατωματα τιμες

Η ατζέντα των σημερινών συζητήσεων του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) θα ανοίξει στις 10.30 το πρωί με θέματα που άπτονται της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, του γνωστού Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.


https://olniqmhc.blogspot.com/2019/04/blog-post_116.html

Το Υπερταμείο θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί πριν από το τέλος του 2016, ωστόσο οι καθυστερήσεις στο διορισμό της διοίκησης του και πολλές εκκρεμότητες με τις θυγατρικές του, αλλά και τις υποδομές του, το καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό. Είναι ενδεικτικό πως ακόμη δεν έχει συσταθεί η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, η θυγατρική του Υπερταμείου στην οποία θα έπρεπε κανονικά να είχαν μεταφερθεί 12 ΔΕΚΟ έως το τέλος του 2016, ούτε και υπάρχει ακριβής εικόνα για το τι θα συμβεί με τις διοικήσεις των θυγατρικών του, ήτοι των ΤΑΙΠΕΔ, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών.


https://cpfuxkeo.blogspot.com/2019/05/blog-post_133.html

Κατά κάποιες πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση με τους θεσμούς θα παραστεί και η διευθύνουσα σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ράνια Αικατερινάρη, η οποία μαζί με τα άλλα έξι μέλη του ΔΣ της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας θα πρέπει έως το τέλος του πρώτου τριμήνου να διορίσουν τις διοικήσεις των θυγατρικών του Υπερταμείου, να καταρτίσουν στρατηγικό πλάνο και να μεταφέρουν σε αυτό ΔΕΚΟ και ακίνητα.


συνοικια κλιση

μαρμαρινα πατωματα τιμες

ΔΕΗ και ΝΟΜΕ



Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος μάλιστα χθες μετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με θέμα το νομοθετικό πακέτο καθαρής ενέργειας.


Η συνάντηση αυτή δεν προγραμματίστηκε τυχαία μετά από εκείνη για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, καθώς η μεταφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο θα είναι ένα προς τα συζήτηση θέματα. Στο Υπερταμείο θα μεταφερθεί και το υπόλοιπο 34% από το συνολικό 51% που κατέχει το Δημόσιο στη ΔΕΗ, ωστόσο οι δανειστές επιμένουν να ιδιωτικοποιηθεί πρώτα το 17% που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.


Να σημειωθεί πως η λήψη περαιτέρω μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν ακόμα, σε ένα σύνολο 15 σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Η περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού επιδιώκεται με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, ωστόσο τα αποτελέσματα που έχουν υπάρξει στις δύο δημοπρασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν έχουν ικανοποιήσει. Δεδομένου δε ότι δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά οι δανειστές φέρεται να βάζουν στο τραπέζι και το σενάριο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, κάτι στο οποίο αντιδρούν έντονα τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση της ΔΕΗ.



ανεξαρτητοι ελληνες ηρακλειο

No comments:

Post a Comment